Dżem jabłkowy z białą czekoladą

4.51 (179 ocen)

Jest naprawdę przepyszny

Składniki:

  • 3kg jabłek (obranych i bez pestek)
    2 czekolady białe
    2 szkl cukru
    400ml wody
    4 opakowań budyniu waniliowego
    1/2 płaskiej łyżeczki soku z cytryny
Wystaw ocenę:

4.51 (179 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Dżemy

Dżem jabłkowy z białą czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka zmiksować w malakserze na papkę wrzucić go garnka Dodać wodę, czekoladę, cukier i sok z cytryny. Zagotować. Jak jest gorące zmiksować jeszcze raz ale blenderem na gładką masę.Przestudzić.
  • 2. Do ciepłej masy wsypać budynie, zmiksować blenderem.Wstawić na mały ogień i gotować ok 30 min dżem zgęstniał. Nakładać do wyparzonych słoików

Porady

Można do dżemu dać więcej czekolady zmniejszając ilość cukru

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować