DŻEM AGRESTOWY Z KIWI I MIĘTĄ

4.5 (180 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Uwielbiam połączenie agrestu i kiwi, dlatego zawsze w sezonie przygotowuję takie dżemy.

Wykorzystuję je później jako dodatek do gofrów, naleśników,pancakes albo grzanek.

Robi się go błyskawicznie i smakuje fenomenalnie!

Spróbujcie!

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    * agrest - 700 g

    * kiwi - 7 szt

    * cukier zelujący 1:1 - 1 kg

    * syrop miętowy - 2 łyżki

    * skórka z limonki - 3 łyżki

    * świeża mięta - 1 garść
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Dżemy

Dżem agrestowy z kiwi i miętą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Oczyszczone i pokrojone owoce zasypujemy w garnku cukrem, mieszamy i zostawiamy na 3 godz.

    Dodajemy syrop miętowy, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy przez 4 min.

    Dokładamy posiekaną skórkę z limetki i miętę, gotujemy jeszcze 2–3 min.

    Przekładamy do słoików, zakręcamy, stawiamy do góry dnem do ostygnięcia.

    Gotowe!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Agrest Kiwi Mięta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować