Dżem à la pomarańczowy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Lubię zbierać przepisy (mam ich mnóstwo), a później gotować. We wszystko, co robię, wkładamdużo serca.

Składniki:

  • ● 1 szklanka drobno startej marchewki
    ● 2 cytryny
    ● 1,5 szklanki zimnej przegotowanej wody
    ● 2 szklanki cukru

Dżem à la pomarańczowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cytryny dokładnie szorujemy,
    parzymy i cienko kroimy razem
    ze skórką. Marchew mieszamy z cytryną, zalewamy wodą i odstawiamy
    na noc.
  • 2. Następnego dnia gotujemy
    25 minut, dodajemy cukier
    i gotujemy kolejne 25 minut,
    mieszając, aby dżem nie przywarł
    do dna.
  • 3. Następnego dnia dżem zagotowujemy
    i gotujemy na małym
    ogniu, aż zgęstnieje. Gorący
    wkładamy do słoików.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_02-2009

Komentarze

Podobne przepisy