Dyniowe placuszki

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Pyszne, pachnące a w smaku lekko słodkawe

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1 kg dyni
    1 średnia cebula
    3 jajka
    5-6 czubatych łyżek mąki pszennej
    sól i pieprz do smaku
    olej do smażenia

Dyniowe placuszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • trzemy na dużych oczkach 1. Dynie obieramy ze skórki, usuwamy nasiona i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
  • na drobną kosteczkę 2. Dodajemy obraną i drobno posiekaną cebulkę.
  • dodajemy resztę składników 3. Następnie dajemy 3 jajka, mąkę oraz przyprawy sól i pieprz.
  • gotowa masa 4. Mieszamy dokładnie.
  • smażymy 5. Na patelnię dajemy olej, rozgrzewamy i smażymy placuszki po 3-4 minuty z obu stron.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy