Szybki, sycący obiad dla zapracowanych. Danie proste w wykonaniu. Uczta dla smakoszy dań warzywnych z niewielkimi dodatkami wędliny. Dodatek do dania smażonych bułeczek szybko zaspokoi głód.
30 min
Składniki:
Składniki:
1 kg dyni krojonej w kostkę(ja korzystałam z mrożonej)
1 średnia czerwona papryka
1 duża cebula
1 pomidor
10 dag kiełbasy wiejskiej
Kilka czarnych i zielonych oliwek
2 łyżki oleju
Przyprawy: sól, pieprz, mielona ostra papryka
2 bułki kajzerki
masło
Dynia z dodatkami na ostro - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonanie: cebulę pokroić w drobną w kostkę, olej rozgrzać wrzucić cebulę, zmiękczyć, dodać kiełbaskę pokrojoną w kostkę-dusić 5 minut. Następnie dodać dynię, paprykę pokrojoną w kostkę, i pomidora sparzonego i pokrojonego też w kostkę. Dusić pod przykryciem około 20 minut, następnie dodać oliwki pokrojone w kostkę, przyprawy i całość jeszcze dusić około 5 minut, w czasie duszenia mieszać. W międzyczasie bułki pokroić na cienkie kromeczki i obsmażyć na maśle z obu stron. Podawać na gorąco z kromeczkami.
Komentarze