Marynowana dynia z cynamonem

4.47 (207 ocen)

  • 40 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Dynia jest warzywem, które bardzo dobrze przechowuje się w naszych warunkach i idealnie nadaje się do zrobienia przetworów. Ja proponuję marynowaną dynię z dodatkiem niezwykle aromatycznego cynamonu. Dynia w mojej wersji to świetny dodatek do mięsnych dań.

  • 40 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na 5 litrowy garnek:

    2 litry wody
    1 łyżeczka stołowa cynamonu
    1 szklanka cukru
    0,5 szklanki octu
    1 łyżeczka soli
    3 kg dyni po obraniu
Wystaw ocenę:

4.47 (207 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Marynowana dynia z cynamonem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do wody dodać ocet, cynamon, cukier, sól, i wszystko zagotować. Miąższ z dyni pokroić w kostkę i dodać do gotującej zalewy. Gotować do momentu aż dynia będzie lekko miękka.
  • dynia 2. Dynię w zalewie przełożyć do przygotowanych słoiczków, zakręcić
    i pasteryzować około 5minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cynamon Marynata Dynia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować