DYNIA POMARAŃCZOWA

4.5 (197 ocen)

  • 2 godz.

DYNIA JEST PYSZNA I AROMATYCZNA .ŚWIETNIE PASUJE DO CIAST I DESERÓW

  • 2 godz.

Składniki:

  • 5 kilogramów obranej dyni , 1 kilogram cukru ,4 galaretki pomarańczowe , 1 aromat pomarańczowy , 2 łyżeczki kwasku cytrynowego , 1 szklanka wody
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Dynia pomarańczowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dynie pokroić w kostkę ,podlać wodą i wsypać kwasek .Dusić na małym ogniu co jakiś czas mieszając , aż się rozpadnie .Dodać cukier i gotować 10 minut ,następnie zmiksować lub przetrzeć przez sito.Dodać aromat i galaretki ,zagotować.Gorącą dynię przełożyć do wyparzonych słoików i pasteryzować 10 minut .smacznego

Porady

ZAMIAST KWASKU MOŻNA UŻYĆ 2 ŁYŻEK SOKU Z CYTRYNY.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować