Dynia marynowana

4.49 (169 ocen)

  • 60 min

Doskonały dodatek do mięs lub wędlin.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 mała dynia

    1 szklanka octu

    2,5 szklanki cukru

    2 szklanki wody

    kilka gożdzików

    kora cynamonu


Wystaw ocenę:

4.49 (169 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory Dodatki

Dynia marynowana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dynię obierz i pokrój w kostkę.W międzyczasie zagotuj wodę z octem,cukrem,gożdzikami i korą cynamonu.W gotującą zalewę wrzuć kostki dyni i gotuj 5 minut na małym ogniu.Wyjmować dynię jak będzie szklista i włożyć do słoików i zalać wrzącą zalewą.Wszystko musi być gorące.Słoiki poukładać do góry dnem i pozostawić do ostygnięcia.

Porady

Gożdzików i kory cynamonu nie należy wkładać do słoików gdyż dynia straci kolor i zrobi się ciemna.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować