Dynia marynowana

5 (147 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

smaczna dynia marynowana

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Dynia, waga po obraniu i wyrzuceniu wnętrza 2,5 kg

    8 szklanek wody
    1 szklanka octu 10%
    1 szklanka cukru
    2 łyżeczki soli naturalnej
    17 gożdzików
    2 szczypty cynamonu
Wystaw ocenę:

5 (147 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Dynia marynowana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Dynia Marynowana 1. Miąższ z dyni pokroić w kostkę
    Zagotować wodę z cukrem, solą i gozdzikami.
    Po zagotowaniu wyrzucić goździki, bo od nich dynia w słoiku ciemnieje.
    Do wrzącej zalewy wrzucić pokrojoną dynię.
    Doprowadzić do wrzenia, wlać ocet, zamieszać i zestawić z ognia.
    Dodać cynamon.
    Nałożyć w słoiki razem z zalewą.
    Zamknąć i pasteryzować 7 minut.
    Z tej porcji wyszło 4 słoiki litrowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Drugie śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować