DWUKOLOROWY SERNIK

4.9 (198 ocen)

  • 60 min

Serniki to specjalność mojej mamy.Ten przepis jest u Nas od lat,spróbowałam i ja go upiec.Jak widać udał się nie opadł,wyszedł naprawdę smaczny.

  • 60 min

Składniki:

  • ciasto:
    3 szklanki mąki
    1 szklanka cukru
    25 dag margaryny
    1 jajko
    2 łyzki kakao
    3 łyżeczki pr do pieczenia
    masa:
    1 kg białego sera zmielić najlepiej dwa razy
    20 dag margaryny
    1,5 szklanki cukru
    1 opak.cukru waniliowego
    4 jajka
    2 łyzki mąki ziemniaczanej
Wystaw ocenę:

4.9 (198 ocen)

Zobacz również:

Desery

Dwukolorowy sernik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki an ciasto zagniatamy.Dzielimy na 2 czesci,jedna czesc wieksza-wkladamy do zamrażarki na o.15 minut
  • 2. Masa;ubijamy pianę z białek.żółtka ucieramy z cukrem,cukrem waniliowym i margaryną.Dodajemy mąke ziemniaczaną,dalej ucierająć dodajemy po łyzce ser,dodajemy ubita pianę.
  • 3. Na blache tarkujemy połowę ciasta-wiekszą.Wylewamy mase serowa,na wierzch tarkujemy druga połowę ciasta.Pieczemy ok.45 minut w 170 st.Blacha 24-35
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować