Dwukolorowy puszek

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Jest bardzo prosty w wykonaniu a do tego pyszny. Moje wnuki go uwielbiają.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Biszkopt:
    -4 jajka
    -4 łyżki cukru
    -4 łyżki mąki
    -1 łyżeczka proszku do pieczenia
    Masa brzoskwiniowa:
    -1l soku bananowo-brzoskwiniowego
    -3 budynie waniliowe
    -6 łyżek cukru
    Masa różowa:
    - 0,5 l śmietany kremówki
    - 1 łyżka cukru pudru
    - galaretka truskawkowa
    Ponadto;
    - herbatniki
    - polewa czekoladowa

Dwukolorowy puszek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i żółtka. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Dodać do ubitych jajek i delikatnie wymieszać. Piec w temp. 170 stopni.
  • 2. Z soku, budyni i cukru ugotować budyń. Gorący wyłożyć na biszkopt. Równomiernie rozsmarować.
  • 3. Galaretkę rozpuścić w ½ szkl.gorącej wody. Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem, dodawać małymi ilościami przestygniętą galaretkę i dalej ubijać. Gotową masę wyłożyć na zimną masę brzoskwiniową. Ułożyć na cieście herbatniki. Całość polać polewą czekoladową.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy