Dwukolorowa babka z serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Masa biało czarna: ubić pianę z białek, dalej ubijając połączyć z cukrem i żółtkami. Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, wymieszać.Na przemian dodawać roztopione, ostudzone masło i wodę, wymieszać. Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej dodać kakao, do drugiej 2 łyżki mąki pszennej.
2.Masa serowa: miękkie masło utrzeć z cukrami i jajkami na puszystą masę. Łyżkami dodawać ser i budyń, połączyć. Do formy na babkę ( u mnie silikonowa o śr.24 cm) wkładać na przemian porcjami: ciasto jasne, ciemne i serowe, wyrównać powierzchnię.
3.Babkę piec ok. 60 minut w piekarniku nagrzanym do 160st.( do tzw.suchego patyczka). Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.
Komentarze