Dwie surówki za jednym zamachem

0 (0 ocen)

  • 20 min

Obie zdrowe i pyszne

  • 20 min

Składniki:

  • składniki wspólne:
    500 g kapusty kiszonej (nie ukwaszonej)
    2 mniejsze cebulki
    1 małe jabłko
    2 łyżeczki cykru
    1/2 łyżeczki pieprzu cytrynowego
    dodatki do surówki jasnej:
    2 łyżki oliwy
    1 łyżka posiekanej czerwonej papryki
    posiekane liście świeżego lubczyku lub natki
    dodatki do surówki różowej:
    3 mniejsze ugotowane buraczki czerwone
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Surówki Kapusta kiszona

Dwie surówki za jednym zamachem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-29qsx3c 1. Kapustę kiszoną i cebule posiekać, dodać jabłko pokrojone w drobną kostkę, doprawić do smaku odrobiną soli, cukru i pieprzu cytrynowego.

    Podzielić na 2 części, do jednej dodać oliwę, paprykę i świeżą zieleninę.
  • image-1vugmcc 2. Do drugiej pocięte w cienkie słupki ugotowane buraczki, całość wymieszać z majonezem.
  • image-03mqlnt 3. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona Buraki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować