Duszony schab z majerankiem

4.5 (159 ocen)

  • 12 godz.

Domowa wędlina jest znacznie smaczniejsza i zdrowsza niż ze sklepu, dlatego często podaję schab mojej córce.

  • 12 godz.

Składniki:

  • 1-1,2 kg schabu bez kości
    2 łyżki majeranku
    Marynata:
    2szkl wody
    1,5dag soli peklowej
    0,5 dag soli
    3 ząbki czosnku
    2 listki laurowe
    kilka kulek ziela angielskiego
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Duszony schab z majerankiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czosnek przecisnąć przez praskę. Składniki marynaty zagotować, wystudzić. Mięso nastrzyknąć marynatą ze wszystkich stron, zalać resztą zalewy, przykryć, odstawić na 12h do lodówki. Co kilka godzin można obracać mięso. Schab wyjąć z marynaty, natrzeć majerankiem, dusić na wodzie przez 1,5h. Kroić jak wędlinę zupełnie wystudzony.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować