Duszone pigwy z parmezanem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 25 min

...

  • 25 min

Składniki:

  • 4 dojrzałe pigwy
    3 dag masła
    1 szklanka wytrawnego czerwonego wina
    5 dag parmezanu
    1 łyżka miodu
    Skórka starta z 1 cytryny
    2 łyżeczki tymianku
    Sól
    Pieprz cayenne

Duszone pigwy z parmezanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Duszone pigwy z parmezanem 1. Pigwy przekroić ,wyjąć pestki. Wino ,masło ,skórkę z cytryny i miód zagotować. Dodać tymianek ,włożyć pigwy i dusić pod przykryciem ok. 30 min.
    Część sera pokroić w płatki ,część zetrzeć. Pigwy wyjąć. Wywar przyprawić solą i pieprzem ,wylać na talerz ,na nim ułożyć pigwy miąższem do góry i w każdą wcisnąć kawałki sera ,startym posypać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_03-2014

Komentarze

Podobne przepisy