Duszone mięso, gnocchi groszkowe i sałatka z czterech warzyw

0 (0 ocen)

  • 50 min

Pełne głowne danie, pyszne i zdrowe

  • 50 min

Składniki:

  • Gnocchi:
    220g ugotowanych ziemniaków
    1,5 szklanki mąki
    jajko
    łyżeczka soli
    120g groszku konserwowego ‘Jamar’
    Mięso:
    0,5 kg łopatki
    3 cebule
    liść laurowy
    ziele angielskie
    sól, pieprz
    ¼ szkl wody lub bulionu
    szczypta suszonej bazylii, majeranku i pietruszki
    dwie łyżki koncentratu pomidorowego
    Sałatka:
    130g marchewki konserwowej ‘Jamar’
    120g groszku konserwowego ‘Jamar’
    150g fasolki szparagowej mrożonej
    1 cebula
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Duszone mięso, gnocchi groszkowe i sałatka z czterech warzyw - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Duszone mięso, gnocchi groszkowe i sałatka z czterech warzyw 1. Ziemniaki dokładnie rozdrabniamy. Groszek wkładamy do moździerza i rozcieramy na gładką masę. Z ziemniaków,
    groszku, jajka, mąki i soli zagniatamy ciasto i formujemy kluseczki. Gotujemy w osolonej wodzie.
  • 2. Mięso płuczemy, kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę pokrojoną w piórka podsmażamy na oleju a następnie wkładamy mięso. Po obsmażeniu podlewamy wodą lub bulionem (ja użyłam bulionu) i dusimy pod przykryciem około 10 minut. Dodajemy przyprawy i dusimy około 15 minut. Zdejmujemy pokrywkę i pozwalamy odparować wodzie. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy, mieszamy z cebulą i mięsem, zostawiamy już tylko na chwilę na ogniu.
  • Sałatka 3. Fasolkę szparagową gotujemy do miękkości. Mieszamy z groszkiem i marchewką. Cebulę kroimy drobno i wsypujemy do warzyw. Doprawiamy solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować