Duszona marchewka z warzywami

4.5 (144 ocen)

  • 15 min

Pyszny dodatek do mięs i każdego obiadu.

  • 15 min

Składniki:

  • 1,5 kg marchwi, 4 średnie cebule, 1 por, łyżka smalcu lub masła, kostka rosołowa, sól, pieprz, natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Duszona marchewka z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obrać cebulę i pokroić w plasterki, wrzucić do garnka i zarumienić na smalcu. Pora pokroić na pół centymetrowe plastry. Dodać do cebuli. Marchew obrać, pokroić na plasterki i dusić z resztą warzyw ok 15 min. Kostkę rozpuścić w 0,5 litra wody wlać do warzyw. Często mieszać i dusić ok 20 min aż marchew zmięknie. Doprawić solą, pieprzem.

Porady

Dla wzbogacenia smaku można też dodać 2 lub 3 pietruszki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować