Marchewka duszona z Mascarpone

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

pyszny dodatek do kurczaka

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 8-10 marchewek większych
    1-2 łyżki cukru
    2-3 łyżki Mascarpone lub smietany 30%
    1-3 łyżki masła

Marchewka duszona z mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę pokroić na kawałki,zalać wodą tak jak gotujemy ziemniaki.Doać 1 łyżkę masła i 1 łyżkę cukru i gotować do miękkości.
    Gdy marchew zmięknie,odlać wodę a marchew utłuc tłuczkiem na miazgę.
    Do utłuczonej marchewki dodać mascarpone 2-3 łyżki,ew,jeszcze trochę masła.Podgrzewać na małym ogniu mieszając aż składniki się połączą, kilka chwil. Gdy trzeba doprawić cukrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy