Duszona kapusta pekińska ze szpinakiem w śmietanie

4.51 (188 ocen)

  • 30 min

Smakowita kapusta ze szpinakiem w śmietanie, idealna do obiadu...

  • 30 min

Składniki:

  • mała kapusta pekińska
    150g młodego szpinaku
    2 ząbki czosnku
    mała cebula
    2 łyżki masła
    3 łyżki śmietany 18%
    pół szkanki wody
    sól
    pieprz
    sok z cytryny
Wystaw ocenę:

4.51 (188 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Dodatki

Duszona kapusta pekińska ze szpinakiem w śmietanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W głębokiej patelni rozpuszczamy masło, wrzucamy pokrojoną kapuste pekińską, cebulę, chwilę smażymy.

    Dolewamy wodę, dusimy ok 15 min.

    Dodajemy szpinak, wyciskamy czosnek, dusimy jeszcze 10min.

    Na koniec przyprawiamy i łaczymy ze śmietaną, chwilkę gotujemy.
    Ps. możemy wcisnąc trochę soku z cytryny, podkreślając smak kapusty.

    SMACZNEGO.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta pekińska Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować