Duszona dynia do obiadu

4.49 (190 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Wspaniały zamiennik gotowanej kapustki z koperkiem do obiadu.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mała dynia: 1 sztuka
    - mleko (gdy mleka będzie za dużo to odlać.): 1 szklanka
    - mąka pszenna 550: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

4.49 (190 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Duszona dynia do obiadu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dynię zetrzeć na tarce na grubych oczkach, przełożyć do rondelka wlać szklankę mleka i gotować.
  • 2. Gdy dynia będzie miękka, wlać 1 łyżkę mąki pszennej rozpuszczonej w 1/4 szklanki mleka, pogotować jeszcze jakieś 3 minutki,
  • 3. Zdjąć z ognia, wsypać posiekaną natkę koperku i wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Duszenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować