Drugie życie wołowiny z rosołu

4.5 (177 ocen)

  • 30 min

nie lubię jak coś się marnuje a dodatkowo lubię wymyślać nowe potrawy stąd pomysł na wykorzystanie wołowiny z rosołu i resztek z lodówki do pysznego, sycącego drugiego dania

  • 30 min

Składniki:

  • makaron penne może być też inny (fusilli,rigatoni,farfelle)
    wołowina z rosołu
    fasolka zielona mrożona
    bulion (pół szklanki)
    cebula czerwona i biała
    oliwa
    sól
    pieprz
    wiórki chilli (może być chill w płatkach albo w proszku)
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Drugie życie wołowiny z rosołu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule kroimy w piórka i podsmażamy na oliwie, dodajemy mrożoną fasolkę, pokrojoną wołowinę i bulion, wszystko dusimy kilka minut aż fasolka zmięknie. W tym samym czasie gotujemy makaron al dente. Mieszamy makaron z resztą składników, doprawiamy solą i pieprzem i posypujemy wiórkami chill

Porady

zamiast fasolki zielonej możemy użyć żółtej lub groszku

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować