Drożdzowy makowiec z rogiem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Pyszne ciasto na Boze Narodzenie i nie tylkiO.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 1\5 kostki margaryny,
    2 szklanki mąki,
    1\3 szklanki cukru kryształ,
    1-2 szklanki mleka
    3 jajka,
    20 g drożdzy,
    cukier waniliowy, szczypta soli
    .------
    Nadzienie
    około600 g gotowej masy makowej,
    2 łyzki kaszy manny,
    50G POSIEKANYCH ORZECHÓW WŁOSKICH ( OKOŁOpół SZKLANKI)

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Makowiec Desery

Drożdzowy makowiec z rogiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozczyn:W garnuszku pokrusz drozdze, dodaj po łyżce cukru i mąki i zagęść letnim mlekiem .Wymieszaji odstaw w ciepłe miejsce.
    Do miski wsyp reszte maki, cukry, jajka oraz sól, nastepnie nalezy wlac rozszyn i reszte mleka i wymieszaj .Na koniec dodaj rozpuszczona margaryne.Ciasto nalezy zagniatac do monentu az bedzie odchodziło od rak.Całośc przykryj i odstaw na chwile do az podwoi swa objętośc.Ciasto rozwałkuj następnie rozłóz równomiernie mase makową na całośći ciasta wymieszana z kasza mannaa nastepnie zwiń w rulon
    Ciasto -wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz w temp.160-170 stopni przez około 40 minut
    MOZNA UDEKOROWAC LUKREM.

Porady

czas pieczenia 40 minut.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mak Orzechy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować