drożdżówka z wiśniami odmrożonymi

0 (0 ocen)

ciasto jest smaczne i szybko się zjada..................SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • drożdże świeże 30 gram, cukier 3/4 szklanki, mleko ciepłe 270 ml, olej rzepakowy 1/2 szklanki, jajka 3 sztuki, aromat pomarańczowy 4 krople, sól - szczypta, mąka tortowa 600 gram, wiśnie bez pestek 500 gram, cukier puder - ile potrzeba
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Drożdżówka Desery

Drożdżówka z wiśniami odmrożonymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. drożdże wkruszyć do misy robota zalać je całym ciepłym mlekiem, wsypac cukier i zostawić na 20 minut............

    wsypać mąkę, sól, wlać olej, aromat pomarańczowy, jajka i hakiem robota wyrabiać z 6-8 minut................

    zostawić przykryte ciasto w misie do wyrośnięcia, następnie parę razy ciasto wyrobić aby się odgazowało
  • etap 2. blacha 24x29 wyłożona papierem do piecznia - ciasto rozciągnąć w blaszce i powciskać rozmrożone na sitku wiśnie /bez soku/, zostawic na 15 minut
  • etap 3. piekarnik 210 C, grzanie góra/dół, 2 poziom - ciasto piec 45-50 minut, pod koniec jeśli trzeba to wierzch przykryć folią do pieczenia..............

    wystudzone ciasto posypać pudrem cukrem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować