Drożdżowe z lodówki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Całość wstawić do lodówki na noc, przykryć ściereczką.
Rano tylko dokładnie wymieszać drewnianą łyżką(ciasto wtedy szybko urośnie)
Na formę wysmarowaną i obsypaną bułką tartą wyłożyć ciasto,dać jak ktoś chce owoce,kruszonkę.
Piec w temperaturze 180 stopni przez 40 minut.”
Można z niego również zrobić ,placki,baby,rogaliki,strucle
Ja rozścierałam łyżką dotąd aż zniknęły wszelkie grudki. w trakcie rozcierania dodałam zapach śmietankowy.
Gotowe ciasto przełożyłam do 2 keksówek natłuszczonych masłem i oprószonych bułką tartą. Posypałam kruszonką i wstawiłam do zimnego piekarnika
Ustawiłam na 1 godzinę na 2 grzałki/góra, dół/180 st.
Nie czekałam aż ciasto wyrośnie w blaszce tylko od razu do piekarnika
Komentarze