DROŻDŻOWE NALEŚNIKI Z DUSZONYMI JABŁKAMI

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 45 min

SPOSÓB NA POŻYWNE I PYSZNE ŚNIADANIE LUB KOLACJĘ

  • 2 godz. 45 min

Składniki:

  • CIASTO:
    0,5 KG MĄKI
    3 DKG DROŻDŻY
    5 ŁYŻKI CUKRU
    3 JAJA
    2 SZKLANKI MLEKA
    3 DKG MASŁA
    SZCZYPTA SOLI
    JABŁKA:
    4 ŚREDNIE JABŁKA
    2 ŁYŻKI MASŁA
    2 ŁYŻKI CUKRU
    KILKA ŁYŻEK ŚMIETANY 30%
    RODZYNKI
    CYNAMON
    CUKIER WANILIOWY
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Naleśniki

Drożdżowe naleśniki z duszonymi jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SKŁADNIKI CIASTA DOKŁADNIE WYMIESZAĆ I ODSTAWIĆ NA 2 GODZINY W CIEPŁE MIEJSCE DO WYROŚNIĘCIA. PO TYM CZASIE SMAŻYĆ NA ODROBINIE OLEJU NA ZŁOTY KOLOR. Z PODANEJ PORCJI WYCHODZI 10-12 SZTUK. GOTOWE POSYPAĆ CUKREM PUDREM.
  • 2. JABŁKA OBRAĆ I POKROIĆ W NIEWIELKĄ KOSTKĘ LUB PLASTERKI. PODSMAŻYĆ NA MAŚLE, DODAĆ CUKIER I ŚMIETANKĘ. DUSIĆ DO CZASU AŻ LEKKO ZMIĘKNĄ. PRZYPRAWIĆ CYNAMONEM I WANILIĄ, DODAĆ RODZYNKI.

Porady

DO JABŁEK WARTO DODAĆ ODROBINĘ ALKOHOLU (NP.RUMU). W ZALEŻNOŚCI OD ODMIANY JABŁEK TRZEBA MODYFIKOWAĆ ILOŚĆ DODANEGO CUKRU.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cynamon Drożdże Jabłka Rodzynki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować