Drobna fasolka z boczkiem i cebulką

4.5 (193 ocen)

  • 2 godz.

Pyszne i proste danie.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 400g drobnej fasoli
    1 wędzony boczek
    4 cebule
    sól
    pieprz
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Drobna fasolka z boczkiem i cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę namoczyć i odstawić na 12godz. Namoczoną fasolę gotować przez 1,5 godz. do miękkości na wolnym ogniu. Boczek i cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć. Pod koniec smażenia doprawić solą i pieprzem. Ugotowaną fasolę odcedzić, podawać polaną skwarkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować