Drobiowy zawijas z nadzieniem szpinakowym z parowara

5 (172 ocen)

  • 30 min

Dietetyczne, szybkie i zdrowe mięsko do obiadku

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki dla 2 osób:

    - 1 filet z kurczaka

    - 2 kostki szpinaku mrożonego lub 2 garści liści szpinaku

    - 2 ząbki czosnku

    - sól, pieprz

    - curry, przyprawa do kurczaka
Wystaw ocenę:

5 (172 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Drobiowy zawijas z nadzieniem szpinakowym z parowara - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Drobiowy zawijas ze szpinakiem 1. Szpinak podgotowujemy, dodajemy czosnek i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Filet z kurczaka przekrawamy wzdłuż na 2 części i rozbijamy tłuczkiem (jak na kotlety), solimy. Na rozbite mięsko nakładamy po połowie szpinaku, rozprowadzamy równomiernie po całości kotleta i zwijamy jak roladę. Zwiniętą roladę posolić i oprószyć curry i przyprawą do kurczaka z każdej strony. Zawinięte mięsko wkładamy do parowara, tak aby mięsko nam się nie rozwinęło, tak aby mięsko pod wpływem temperatury zasklepiło się, tworząc taki naturalny szew od spodu. Dookoła mięska można umieścić wasze ulubione warzywka obiadowe, u mnie to brukselka i sałatka widniejąca sałatka z rukoli, pomarańczy i żurawiny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować