Drobiowy zawijas z nadzieniem szpinakowym z parowara - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Szpinak podgotowujemy, dodajemy czosnek i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Filet z kurczaka przekrawamy wzdłuż na 2 części i rozbijamy tłuczkiem (jak na kotlety), solimy. Na rozbite mięsko nakładamy po połowie szpinaku, rozprowadzamy równomiernie po całości kotleta i zwijamy jak roladę. Zwiniętą roladę posolić i oprószyć curry i przyprawą do kurczaka z każdej strony. Zawinięte mięsko wkładamy do parowara, tak aby mięsko nam się nie rozwinęło, tak aby mięsko pod wpływem temperatury zasklepiło się, tworząc taki naturalny szew od spodu. Dookoła mięska można umieścić wasze ulubione warzywka obiadowe, u mnie to brukselka i sałatka widniejąca sałatka z rukoli, pomarańczy i żurawiny.
Komentarze