Drobiowy strogonow

4.99 (180 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jestem gospodynią domową i wychowuję synka. Tę zupę sama wymyśliłam. Dodałam do niej to, co znalazłam w lodówce i tak wyszedł mój własny strogonow. Zupa jest rozgrzewająca i świetnie smakuje.

Składniki:

  • ● 2 pojedyncze filety z kurczaka
    ● 1/2 kg pieczarek
    ● puszka kukurydzy
    ● czerwona papryka
    ● 1-1,5 l bulionu
    ● mała kwaśna śmietana
    ● 3 łyżki koncentratu pomidorowego
    ● 1/2 szkl. drobnego makaronu lub ryżu
    ● 2 cebule
    ● ulubione przyprawy
    ● tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

4.99 (180 ocen)

Zobacz również:

Zupy Dania jednogarnkowe

Drobiowy strogonow - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule kroimy w drobną
    kostkę i szklimy na rozgrzanym tłuszczu. Dodajemy
    oczyszczone i pokrojone w plastry
    pieczarki. Podsmażamy.
  • Drobiowy strogonow 2. Filety m yjemy, osuszamy
    papierowym ręcznikiem kuchennym
    i kroimy na małe kawałki.
    Dodajemy do cebuli
    i pieczarek, dusimy. Wkładamy
    do garnka i wlewamy bulion.
  • 3. Paprykę myjemy, kroimy
    w cienkie paski i przekładamy
    do bulionu. Dodajemy osączoną
    z zalewy kukurydzę i makaron
    lub ryż. Gotujemy.
  • 4. Wlewamy koncentrat pomidorowy
    wymieszany ze śmietaną
    i przyprawami. Chwilę
    gotujemy. Danie podajemy gorące,
    z pieczywem.

Porady

● Tradycyjnego boeuf strogonowa przyrządza się z polędwicy wołowej. ● Smak zupy możemy wzbogacić 4 pokrojonymi w plastry ogórkami konserwowymi. ● Zupa będzie ostrzejsza, jeśli dodamy 2-3 łyżki musztardy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_03-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować