Drobiowy pilaw z brokułem

5 (1 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 40 min

Lekka potrawka na bazie dzikiego ryżu, aromatycznego, wyraźnie przyprawionego fileta z kurczaka, zielonego groszku, kukurydzy oraz chrupiącego brokułu i prażonych orzeszków.

  • 40 min

Składniki:

  • 450g fileta z kurczaka
    500g brokułu
    150g makaronu ryżowego
    1 puszka mieszanki warzywnej: kukurydzy z groszkiem
    60g ziemnych orzeszków
    60 startego żółtego sera
    1 czerwona cebula
    1 ząbek czosnku
    suszony tymianek
    przyprawa do kurczaka
    sól
    pieprz
    3 łyżki oleju kokosowego
    masło do wysmarowania naczynia żaroodpornego

Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Drobiowy pilaw z brokułem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1km8bhh 1. Fileta umyć, pokroić w kostkę, oprószyć tymiankiem, przyprawą
    do kurczaka i odstawić na około 20minut.
  • 2. Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie.
  • image-09x0jnx 3. Brokuł podzielić na małe różyczki ugotować al dente w lekko osolonej wodzie.
  • 4. Cebulę, czosnek drobno posiekać, oprószyć sola, podsmażyć na oleju kokosowym, dodać fileta i całość usmażyć.
  • image-28uulu9 5. Mieszankę kukurydzy z groszkiem odsączyć z zalewy, a orzeszki ziemne uprażyć na suchej patelni.
  • image-1urkn6b 6. Wszystkie składniki wymieszać, przyprawić solą, pieprzem, przełożyć
    do żaroodpornego naczynia wysmarowanego masłem i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować