Drobiowy gulasz z dynią i fasolką

0 (0 ocen)

zapraszam:)

Składniki:

  • 2 ćwiartki z kurczaka
    450 g dyni
    250 g fasoli szparagowej mrożonej
    ½ czerwonej papryki
    1 cebula
    2 łyżki oleju
    2 łyżki ketchupu
    1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej
    ½ łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej
    1 łyżeczka pieprzu
    1 łyżeczka ziół prowansalskich

Drobiowy gulasz z dynią i fasolką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-03cav6h 1. Mięso umyć, osuszyć. Zdjąć z udek skórę i oddzielić mięso od kości. Pokroić mięso w kostkę. Do miski wsypać wszystkie przyprawy i wrzucić do nich mięso. Dobrze wymieszać. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić mięso. Smażyć do miękkości, co chwilę mieszając aby się nie przypaliło. Odstawić na bok.
  • image-1tnw92d 2. W rondlu rozgrzać olej, dodać cebulę i ją zeszklić. Dynię obrać, wydrążyć miąższ i pokroić w małą kostkę. Dodać do rondla razem z fasolką. Chwilę podsmażyć, następnie wlać około ½ szklanki wody i dusić. Gdy dynia będzie na wpół miękka dodać pokrojona w 2cm słupki paprykę i dalej wszystko dusić do miękkości. Gdy warzywa będą miękkie dodać mięso i wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem i dodać ketchup. Zagotować, po minucie zdjąć z ognia, smacznego!

Komentarze

Podobne przepisy