Drobiowy bigos w godzinę

0 (0 ocen)

To lekka i chuda alternatywa dla tradycyjnego bigosu. Dodatkowo szybko się go robi i pysznie smakuje. Można dodać do niego także kilka pieczarek.

Składniki:

  • Składniki:
    • 0,5 główki świeżej kapusty,
    • 2 marchwie,
    • Duża podwójna pierś z kurczaka,
    • Olej do smażenia,
    • 1 szklanka bulionu drobiowego,
    • Około 1,5-2 szklanek przecieru pomidorowego,
    • Świeżo mielony kolorowy pieprz, , czarny pieprz, sól, papryka, majeranek do smaku
    • Natka pietruszki do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Bigos

Drobiowy bigos w godzinę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • filet 1. Filet z kurczaka tniemy w paski. Tak przygotowany oprószamy solą i pieprzem, przekładamy na patelnię, podlewamy lekko olejem i smażymy do miękkości.
  • dodanie marchwi 2. Między czasie marchew kroimy w kostkę , a kapustę szatkujemy. Kiedy mięso jest gotowe dokładamy do niego najpierw marchew, a później kapustę.
  • dodanie kapusty 3. dodanie kapusty
  • duszenie 4. Całość podlewamy bulionem i szklanką przecieru. Bigos przykrywamy i dusimy pod około 1 godzinę. W trakcie duszenia w miarę jak płyn będzie odparowywał uzupełniamy go przecierem.
  • doprawianie 5. Całość doprawiamy do smaku. Na koniec dodajemy majeranek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Marchewka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować