DROBIÓWKA BURACZANO-ORZECHOWA

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Pyszna domowa drobiowa szynka, idealna zarówno na codzień jak i na świąteczny stół.

  • 2 godz.

Składniki:

  • SKŁADNIKI PODSTAWOWE:

    350 g piersi z indyka
    średni burak
    2 czubate łyżki zmielonych orzechów włoskich

    CZWARTY SKŁADNIK:

    350 g piersi z kurczaka

    SKŁADNIKI ROBOCZE:

    3/4 szklanki wody
    1 czubata łyżeczka soli peklowej
    3 łyżki żelatyny
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Szynki

Drobiówka buraczano-orzechowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić na małe kawałki. Buraka obrać i pokroić w kosteczkę. Wszystko włożyć do miski. Dodać zmielone orzechy, sól, wodę i żelatynę. Doprawić pieprzem do smaku.
  • 2. Powstałą masę dokładnie wymieszać i przełożyć do foliowego woreczka. Następnie włożyć to do szynkowara i parzyć w garnku z wodą przez 1 godzinę i 45 minut.
  • 3. Po tym czasie wyjąć szynkowar z garnka, ostudzić i postawić w lodówce na całą noc.
  • 4. Wystudzoną szynkę wyjąć z szynkowara i woreczka, kroić w plastry i podawać według uznania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować