Drobiowe zielone kuleczki

0 (0 ocen)

  • 20 min

Fajna przekąska na przyjęcie, a w większym formacie jako danie główne.

  • 20 min

Składniki:

  • 1 filet z kurczaka

    4 łyżki szczypiorku

    0,5 łyżeczki soli i pieprzu

    Jajo, mąka i bułka tarta do panierowania.

    Ulubiony dip

Drobiowe zielone kuleczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Drobiowe kuleczki 1. Filet oczyszczamy i mielimy razem ze szczypiorkiem, pieprzem i solą. Lepimy małe kuleczki po czym panierujemy je w mące, jajku i bułce tartej.

  • Drobiowe kuleczki 2. Smażymy dokładnie z każdej strony na rozgrzanym tłuszczu.

    W kuleczki wbijamy po wykałaczce i podajemy np. z sosem czosnkowym i grzankami czosnkowymi.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy