Drobiowe z serduszkiem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

W kuchni Drobiowe z serduszkiem jestem estetką. Dbam, aby jedzenie było smaczne i ładnie podane.

Składniki:

  • ● 2 podwójne filety z kurczaka
    ● pęczek włoszczyzny
    ● puszka groszku konserwowego
    ● 2 jajka na twardo
    ● 2 dag żelatyny
    ● sól, pieprz
    ● 2 ziarna ziela angielskiego
    ● liść laurowy
    ● natka pietruszki

Drobiowe z serduszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety zalewamy
    1 l zimnej wody.
    Doprawiamy solą
    i pieprzem. Dodajemy
    ziele angielskie,
    liść laurowy
    oraz obraną i umytą włoszczyznę. Doprowadzamy
    do wrzenia, a potem gotujemy
    na małym ogniu 40 minut.
  • 2. Warzywa i mięso wyjmujemy.
    Wywar przecedzamy.
    Wsypujemy żelatynę, ewentualnie
    doprawiamy solą.
    Mięso kroimy w kawałki. Jedną
    marchewkę kroimy w plastry,
    a następnie wykrawamy
    serduszka. Pozostałe marchewki
    kroimy w kostkę. Jajka
    obieramy, kroimy w plastry.
    Groszek osączamy.
  • 3. W salaterkach układamy
    marchewkowe serduszka,
    mięso, groszek, resztę marchewki
    i jajka. Zalewamy
    ciepłym wywarem. Wsypujemy
    posiekaną natkę. Schładzamy
    3 godziny.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_01-2012

Komentarze

Podobne przepisy