Kotleciki z pieczarkami to prawdziwy hit na naszym stole. Są doskonałe na ciepło, ale sprawdzają się również jaka przekąska na zimno. Lubią je i dzieci, i dorośli.
Składniki:
● pierś z kurczaka
● 25 dag żółtego sera
● 25 dag pieczarek
● 1 łyżka majonezu
● 1 łyżka mąki pszennej
● jajko
● bułka tarta
● mała cebulka
● sól, pieprz
Drobiowe z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pierś z kurczaka mielimy
w maszynce, używając sitka
o dużych oczkach.
2.Żółty ser ścieramy na tarce
o dużych oczkach. Pieczarki
oczyszczamy i kroimy
w drobną kostkę.
3.Oba składniki mieszamy
z mięsem, dodajemy jajko,
przyprawy, majonez i mąkę.
Wyrabiamy i formujemy kotleciki.
Obtaczamy je w bułce
tartej. Smażymy na rozgrzanym
oleju na złoto.
Komentarze