Drobiowe z pieczarkami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Kotleciki z pieczarkami to prawdziwy hit na naszym stole. Są doskonałe na ciepło, ale sprawdzają się również jaka przekąska na zimno. Lubią je i dzieci, i dorośli.

Składniki:

  • ● pierś z kurczaka
    ● 25 dag żółtego sera
    ● 25 dag pieczarek
    ● 1 łyżka majonezu
    ● 1 łyżka mąki pszennej
    ● jajko
    ● bułka tarta
    ● mała cebulka
    ● sól, pieprz

Drobiowe z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka mielimy
    w maszynce, używając sitka
    o dużych oczkach.
  • 2. Żółty ser ścieramy na tarce
    o dużych oczkach. Pieczarki
    oczyszczamy i kroimy
    w drobną kostkę.
  • 3. Oba składniki mieszamy
    z mięsem, dodajemy jajko,
    przyprawy, majonez i mąkę.
    Wyrabiamy i formujemy kotleciki.
    Obtaczamy je w bułce
    tartej. Smażymy na rozgrzanym
    oleju na złoto.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2008

Komentarze

Podobne przepisy