Drobiowe szaszłyki

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 15 min

Kurczak podany w niecodzienny sposób.

  • 1 godz. 15 min

Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
    30 dag. pieczarek
    Przyprawa węgierska do kurczaka
    Oliwa
    Sól, pieprz do smaku

Drobiowe szaszłyki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić w poprzek na niezbyt grube plastry i oprószyć obficie przyprawą węgierską oraz zalać oliwą i odstawić na godzinę do lodówki.Każdy kawałek naciąć wzdłuż i przewlec jak faworek. Na rozgrzanej patelni smażyć kurczaka z obu stron na złoty kolor. Pod koniec smażenia dodać pokrojone w cienkie plasterki pieczarki. Oprószyć solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy