Drobiowe roladki z oliwkami

0 (0 ocen)

Te zawijaski w ciekawy sposób zastąpią tradycyjnego kotleta drobiowego. Dzięki oliwkom mają przyjemny, odmienny smak. Doskonałe na obiad. Smakują podane zarówno w towarzystwie ziemniaków jak i kasz.

Składniki:

  • Składniki;
    - 5 porcji fileta z kurczaka,
    - 20 oliwek jasnych,
    - 2 jajka,
    - 5 plasterków szynki,
    - Bułka tarta, mąka do panierki,
    - Olej do smażenia,
    - Sól, pieprz

Drobiowe roladki z oliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Fileta rozbijamy na plastry i doprawiamy. Oliwki siekamy. Na rozbite mięso wykładamy plaster wędliny i łyżkę oliwek . Całość zwijamy w roladkę. Gotowe roladki panierujemy w mące, jajku i bułce. Smażymy w obu stron na złoty kolor.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy