Drobiowe roladki z marchewką

0 (0 ocen)

  • 60 min

Prosty i smaczny pomysł na obiadek.

  • 60 min

Składniki:

  • pierś z kurczaka
    2 marchewki
    cebula
    sól i pieprz do smaku
    łyżka koncentratu pomidorowego
    bułka tarta
    jajko
    olej

Drobiowe roladki z marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obrane marchewki ścieram na tarce o dużych oczkach. Cebulę kroję w drobną kosteczkę i szklę na oleju. Dodaję marchewkę. Podlewam niewielką ilością wody. Kiedy marchewka zmięknie,a woda odparuje doprawiam farsz solą i pieprzem oraz koncentratem. Mieszam i studzę. Fileta myję i osuszam , kroję na płaty. Lekko rozbijam. Na każdego kotleta nakładam po łyżce farszu i zwijam w roladki. Panieruję w jajku i bułce tartej i smażę na złoto. Dopiekam je w piekarniku około 20 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy