Drobiowe roladki z boczkiem i szpinakiem

4.5 (168 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pyszne roladki z wyjątkowym nadzieniem.Lekko słonym dzięki boczku ale świetnie pasuje ze szpinakiem.

Składniki:

  • Składniki :

    4 pojedyncze filety z kurczaka
    100g świeżego szpinaku
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    100g boczku surowego wędzonego
    150g sera ricotta
    sól
    pieprz
    papryka słodka
    2 łyżki śmietany
    bulion
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne

Drobiowe roladki z boczkiem i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie :

    Mięso opłukaj i przetnij wzdłuż na pół. posyp solą, pieprzem i papryką słodką. Delikatnie rozbij filety. Ugotuj szpinak w osolonej wodzie - około 2-3 minuty. Na rozgrzanej patelni wlej odrobinę oleju. Wrzuć pokrojony boczek, czosnek i cebulę. Podsmaż chwilę. Dodaj ugotowany szpinak i ricottę. Całość delikatnie połącz. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Na każdym filecie ułóż odpowiednią ilość farszu. Zwiń roladki spinając wykałaczką lub zwiąż sznurkiem spożywczym. Roladki podsmaż z każdej strony. Wlej bulion i całość włóż do piekarnika na 15 minut w temperaturze 200 stopni. Do sosu wlej śmietanę i dopraw do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bekon Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_02-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować