Drobiowe roladki nadziewane groszkiem, bazylią i orzeszkami

0 (0 ocen)

  • 45 min

Bardzo fajny pomysł na danie obiadowe, z wykorzystaniem niezwykle popularnego na naszych stołach kurczaka. W moim wykonaniu prezentuję go w ciekawym połączeniu ze zdrowymi, bogatymi w witaminy i składniki mineralne warzywami oraz orzeszkami. Dzięki takim dodatkom całość tworzy potrawę o wyjątkowym

  • 45 min

Składniki:

  • 800g fileta z kurczaka
    sól
    pieprz
    jajka
    bułka tarta
    olej z cytryną i bazylią

    Farsz:

    350g mrożonego zielonego groszku
    80g liści świeżej bazylii
    100g niesolonych orzeszków ziemnych
    100g żółtego sera
    60ml oleju z cytryną i bazylią
    sól morska
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Drobiowe roladki nadziewane groszkiem, bazylią i orzeszkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety z kurczaka pociąć na plastry, a następnie rozbić delikatnie tłuczkiem.
    Z dwóch stron oprószyć solą i pieprzem.
  • image-27kiwtm 2. Groszek ugotować wg instrukcji na opakowaniu.
  • image-0e1k3vi 3. Bazylię, orzeszki, żółty ser, olej i groszek zmiksować razem
    w blenderze do takiego stopnia żeby widoczne były niewielkie cząstki składników. Doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać.
  • 4. Tak przygotowany farsz nakładać na każdy plaster fileta, zwinąć w roladkę, obtoczyć w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju
    na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bazylia Filet z kurczaka Orzechy Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować