Drobiowe roladki

0 (0 ocen)

  • 30 min

Doskonałe dla fascynatów mięsa z kurczaka, kolorowe i pyszne roladki z dodatkiem sera.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 podwójny filet z kurczaka
    6 plastrów szynki konserwowej
    6 plastrów żółtego sera
    1 papryka czerwona
    1 papryka zielona
    panierka
    2 jajka
    sól
    pieprz
    olej

Drobiowe roladki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi przekroić na pół i każdą z połówek podzielić na 3 części, rozbić, oprószyć solą i pieprzem, odstawić na kilka minut.
  • 2. Na rozbitym filecie układać najpierw szynka,ser,paprykę czerwona i zielona, zwinąć, spiąć wykałaczkami jeżeli potrzeba, obtoczyć w roztrzepanym jajku i obtoczyć w panierce.
  • roladka 3. Smacznego:)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy