Drobiowe roladki

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Mąż i synowie: Dawid i Daniel bardzo je lubią.

Składniki:

  • ● 4 filety z kurczaka
    ● czerwona papryka
    ● por
    ● 2 ząbki czosnku
    ● 4 plastry żółtego sera
    ● kilka pieczarek
    ● przyprawy: curry, słodka i ostra papryka, sól, ziarna kolorowego pieprzu, 2 liście laurowe, mielony pieprz
    ● 1/2 kostki rosołowej

Drobiowe roladki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety rozbijamy. Oprószamy
    solą i pieprzem z jednej
    strony, a paprykami i curry
    z drugiej. Pora i pieczarki
    kroimy w plastry, paprykę
    w paski. Na filetach układamy
    plaster sera, paski papryki, pół
    ząbka czosnku, plasterki pora
    i pieczarek. Zwijamy. Obwiązujemy
    nicią. Podsmażamy.
  • 2. Roladki przekładamy do
    garnka i do połowy zalewamy
    wodą. Dodajemy 10 ziaren
    pieprzu, liście i kostkę. Dusimy
    do miękkości. W razie potrzeby
    dolewamy wody.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_01-2011

Komentarze

Podobne przepisy