Drobiowe paluchy wiedźmy

4.5 (155 ocen)

Roladki podany w dośc nietypowy sposób. Roladki są smaczne, mięso jest bardzo miękkie.Dzieci będą nimi zachwycone.

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka
    6 plasterków szynki konserwowej
    6 plasterków żółtego sera
    1/3 szkl mąki
    2 duże jajka
    1 szkl bułki tartej
    3 łyżki masła
    3 łyżki oliwy z oliwek
    kilka zielonych oliwek
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Dania główne

Drobiowe paluchy wiedźmy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi z kurczaka przecinamy w poprzek na 3 części-plastry. Każdy plaster delikatnie rozbijamy tłuczkiem
  • punkt 2 2. Na każdy kotlecik z piersi nakładamy po plasterku sera i szynki pozostawiając wolne miejsca przy brzegach.
  • punkt 3 3. Zwinąć, powtykać wykałaczki by paluch się nie rozleciał
  • 4. Paluchy obtaczamy w mące, rozmąconym jajku, bułce tartej, jajku i jeszcze raz w bułce tartej.
  • punkt 5 5. Na patelni rozgrzewamy oliwę z masłem. Kładziemy opanierowane paluchy, smażymy na rumiano ze wszystkich stron.
  • 6. Paluchy kładziemy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni na 40 minut
  • punkt7 7. Paluchy wykładamy na półmisek, oliwki przekrawamy na pół . Na jeden paluch kładziemy 1 połówkę oliwki
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Halloween Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować