Drobiowe kotleciki z sosem tatarskim

0 (0 ocen)

Pyszne kotleciki w towarzystwie pysznego sosu.

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka
    kilka pieczarek
    kawałek sera żółtego
    pół papryki czerwonej
    1 cebula
    pęczek koperku
    1 jajko
    łyżka bułki tartej + do panierowania
    olej do smażenia
    sól,pieprz
    sos tatarski:
    2 ogórki kiszone
    4 łyżki majonezu
    sól,pieprz


Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Drobiowe kotleciki z sosem tatarskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • drobiowe kotleciki 1. Pierś z kurczaka umyć i pokroić w drobną kostkę.
    Pieczarki i cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę.
    Ser zetrzeć na tarce o duzych oczkach.
    Paprykę umyć i pokroić w drobną kostkę.
    Koperek posiekać.
    Dodać jajko i bułkę tartą. Wszystko dokładnie wymieszać. Formować kotleciki(jak nie będą się zlepiać to dodać jeszcze trochę bułki tartej) i obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
    Sos:
    Ogórki pokroić w drobną kostkę. Wymieszać z majonezem i przyprawić.

Porady

Piersi można zmielić w maszynce.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Pierś z kurczaka Drób

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować