drobiowe kotleciki

4.5 (192 ocen)

  • 45 min

Nietypowe kotleciki z kurczaka, które są wspaniałą alternatywą dla zwykłych kotletów. Źródło: książka kulinarna kropki.tv

  • 45 min

Składniki:

  • średnia pierś kurczaka
    200 g pieczarek
    cebula
    ząbek czosnku
    jajko
    2 plastry wędzonego boczku
    100 g sera żółtego
    łyżka bułki tartej
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    mała czerwona papryka
    sól, pieprz, słodka i ostra papryka lub curry
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Drobiowe kotleciki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki, cebulę, czosnek, paprykę i boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni. Kurczaka pokroić w kostkę. W osobnym naczyniu zmieszać podsmażone na patelni składniki z mięsem, bułką tartą, mąką, jajkiem i startym żółtym serem. Doprawić, z masy formować kotleciki i smażyć na rozgrzanym tłuszczu do zrumienienia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Kurczak Papryka Pieczarki Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować