Drobiowe kieszonki z żurawiną i serem

4.5 (147 ocen)

  • 50 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Obiad z kawałkiem mięsa to podstawa w moim domu :)

  • 50 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 dużych plastrów filetów drobiowych
    200g żółtego sera
    pół szklanki suszonej żurawiny

    przyprawy:
    sól
    pieprz
    papryka słodka

    panierka:
    2 jajka
    mąka
    bułka tarta
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Sakiewki Ser

Drobiowe kieszonki z żurawiną i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • filety
1. Plastry mięsa rozbijamy i przyprawiamy.
  • filety z serem i żurawiną 2. Na mięso kładziemy starty ser i kilka suszonych żurawin.
  • kieszonki 3. Fileta składamy delikatnie i równo na pół
  • filet 4. Wkładamy naszą kieszonkę do woreczka foliowego i dookoła dociskamy tłuczkiem.
  • panierka 5. Taką kieszonkę panierujemy w mące.
  • panierka 6. jajku
  • panierka 7. i bułce tartej.
  • smażenie 8. Smażymy wolno na dosyć głębokim oleju .

Porady

Do takich kieszonek możemy włożyć nasz ulubiony farsz.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Kurczak Sery Żurawina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować