Drobiowe kieszonki z sałatką w sosie francuskim

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

gwarancja pysznego obiadu :)

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 2 podwójne filety z kurczaka
    sos sałatkowy francuski
    papryka
    zielona część pora
    100g oliwek
    sól
    woda
    olej

Drobiowe kieszonki z sałatką w sosie francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-007vmko 1.
    Filety oczyścić , osuszyć i dobrze posolić. Odstawić na ok pół godziny. Paprykę i oliwki pokroić bardzo drobno . Pora pokroić na półplasterki. Warzywa wymieszać ze sobą. Sos sałatkowy przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu . Mięso naciąć wzdłuż, by powstała "kieszonka" . Zanurzyć w sosie sałatkowym . Każdą kieszonkę nafaszerować sałatką. Włożyć do żaroodpornego naczynia, a pozostałym sosem polać całość. Piec w piekarniku nagrzanym do 180*C przez ok 50min

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy