Drobiowe kieszonki z owczym serem i suszonymi pomidorami

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pyszne kieszonki z wykorzystaniem owczego sera urozmaicone ziołowym kuskusem.

  • 60 min

Składniki:

  • Kieszonki:
    1 podwójna pierś z kurczaka
    120 g owczego sera (wykorzystałam ser warkocz)
    12 szt suszonych pomidorów w oleju
    8 plastrów szynki szwarcwaldzkiej
    1/2 łyżeczki tymianku
    1/2 łyżeczki papryki ostrej
    1/2 łyżeczki papryki słodkiej
    2 łyżki oliwy
    sól, pieprz
    Kuskus:
    300 g kaszy kuskus
    400 ml wywaru warzywnego
    2 łyżki pietruszki
    1 łyżka suszonej mięty
    skórka z jednej cytryny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Szynki Ser

Drobiowe kieszonki z owczym serem i suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka umyć i osuszyć, następnie podzielić na dwie części. W każdej z części zrobić kieszonkę, wypełnioną serem owczym oraz suszonymi pomidorami. Na wierzchu posypać przyprawami. Gotowe kieszonki zawinąć w plastry szynki szwarcwaldzkiej, jeżeli potrzeba użyć wykałaczek. Smażyć po 2 minuty z każdej strony, następnie włożyć do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 20-30 minut.
  • 2. Kaszę kuskus zalać wrzącym wywarem warzywnym, pozostawić na 5 minut pod przykryciem. Po tym czasie spulchnić widelcem, dodać pokrojoną pietruszkę, miętę oraz skórkę z cytryny. Całość wymieszać ewentualnie doprawić solą.
  • 3. Upieczone kieszonki podawać z ziołowym kuskusem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować