Drobiowe kieszonki z owczym serem i suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pierś z kurczaka umyć i osuszyć, następnie podzielić na dwie części. W każdej z części zrobić kieszonkę, wypełnioną serem owczym oraz suszonymi pomidorami. Na wierzchu posypać przyprawami. Gotowe kieszonki zawinąć w plastry szynki szwarcwaldzkiej, jeżeli potrzeba użyć wykałaczek. Smażyć po 2 minuty z każdej strony, następnie włożyć do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 20-30 minut.
2.Kaszę kuskus zalać wrzącym wywarem warzywnym, pozostawić na 5 minut pod przykryciem. Po tym czasie spulchnić widelcem, dodać pokrojoną pietruszkę, miętę oraz skórkę z cytryny. Całość wymieszać ewentualnie doprawić solą.
3.Upieczone kieszonki podawać z ziołowym kuskusem.
Komentarze