Drobiowe kieszonki z fetą i pesto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Piersi opłukać, osuszyć, w każdej z nich ostrym nożem naciąć kieszonkę.
2.Każdą kieszonkę wysmarować w środku połową łyżeczki pesto i wypełnić kawałkiem sera typu feta.
Kieszonki spiąć metalowymi szpilkami lub wykałaczkami.
3.Z wierzchu oprószyć mięso z obu stron solą i pieprzem.
4.Na patelni rozgrzać olej, obsmażyć piersi z obu stron na rumiano.
5.Następnie podlać niewielką ilością wody, dołożyć resztę pesto, patelnię przykryć i na wolnym ogniu dusić piersi do całkowitej miękkości (kilka, kilkanaście minut). Przed podaniem usunąć szpilki.
6.Ja kieszonki podałam z ziemniakami z wody i sałatą, polane wytworzonym w trakcie duszenia sosem.
Komentarze