Drobiowe jagodzianki

0 (0 ocen)

  • 40 min

Pyszne dewolaje z jagodami i rozpływającym się serem. Poezja smaku!

  • 40 min

Składniki:

  • 3 pojedyńcze piersi kurczaka
    3 jajka
    6 łyżek bułki tartej (płaskich) plus trochę do panierki
    sól
    pieprz
    8 plastrów sera żółtego
    3 łyżki jagód
    olej do smażenia

Drobiowe jagodzianki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso zmielić, dodać do tego jajka, bułkę tartą i sól oraz pieprz. Wyrobić jednolitą masę.
  • 2. Garściami nabierać porcję mięsa, układać na niej zwinięte 2 plastry sera i jagody, przykryć drugą częścią mięsa i w ten sposób uformować owalne kotlety.
  • 3. Każdy dewolaj obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu, często przewracając.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy